Posts
894
Last update
2023-06-06 17:44:32

  Pintu terbuka luas. Papan tanda harga murah tergantung di setiap bahagian. Baju dan seluar menghiasi ruang kedai. Namun tetap sunyi dan kosong dari pelanggan.

  Azlina berhenti main telefon bimbit. Perasaan bosan telah menyerang dirinya. Dagu di tongkat dengan tangan. Matanya terkebil-kebil melihat ruang kedai yang kosong, akibat rasa mengantuk.

  Rakan kerja yang lain telah keluar untuk makan tengahhari. Meninggalkan Azlina seorang diri di kedai. Bukan tidak ingin makan bersama, tapi kedai perlu ada yang menjaga. Azlina dan rakan kerja telah membuat jadual, dan hari ini adalah giliran Azlina untuk menjaga kedai.

  Tiba-tiba, mata Azlina ditarik ke pintu kedai. Seorang lelaki telah memasuki kedai dan menuju ruang bahagian seluar. Azlina terus bergegas ke sana bagi menyambut kedatangan lelaki tersebut.

  "Boleh saya tolong." Kata Azlina dengan lemah lembut.

  Lelaki itu terkejut dengan kehadiran Azlina. Dia menjarakkan diri. Tangannya tergopoh gapah menyelak setiap helaian seluar. Bahagian pipi mula kemerahan akibat malu.

  Selepas berpisah dengan teman wanitanya, dia tidak pernah bercakap dengan perempuan. Jika bercakap pasti gagap atau terdiam kaku. Itulah kehidupan yang dialami oleh Zack. Perasaan lalu masih menghantui dirinya.

  "Errmm.. Boleh saya tolong Encik?" Soal Azlina dengan mendekatkan diri kepada Zack. Matanya merenung wajah Zack yang menunduk malu.

  Zack menjadi gelabah. Tangan meraba seluar dihadapan tanpa melihat. Wajah mengelak dari terus melihat Azlina. Mahu tidak, hatinya seakan tertarik dengan kecantikan wajah Azlina yang berkulit putih gading. Bertubuh pendek, kurus dan bentuk badan yang menawan. Memakai tudung berwarna hitam. Baju tshirt lengan panjang berwarna kuning, mungkin seragam kerja. Seluar jean warna hitam yang tidak terlalu ketat. Dari wajah dan cara bertutur hampir sama dengan bekas teman wanitanya.

  Azlina menjadi keliru melihat Zack. Dia tidak pernah menerima pelanggan seperti ini. Malu untuk berkata-kata. Setakat mengelak dari dilayan, sudah banyak kali Azlina tempuh. Setiap pelanggan yang tidak mahu diganggu pasti akan berkata ingin melihat atau tengok sahaja. Tapi Zack berbeza dari pelanggan lain. Bila ditanya, tidak menjawab. Adakah Zack mahu dilayan atau mahu bersendirian. Tanda tanya ini telah membuatkan Azlina menjadi keliru.

  "Erm.. Encik.." Azlina cuba menarik perhatian Zack. Wajahnya sengaja dibuat comel dengan mata yang besar.

  Jantung Zack seakan disambar petir. Degupan jantungnya laju dan kuat. Tubuhnya kaku terdiam seperti patung.

  Azlina tersenyum manja. Matanya meneliti tubuh Zack yang segak dan bergaya. Muka bersih dan tidak bermisai atau berjanggut. Rambut pendek disikat kemas. Baju tshirt lengan pendek berwarna kelabu sesuai dengan kulit Zack yang sawo matang. Seluar jean panjang hitam kelihatan selesa apabila dipakai.

  "Encik nak saya tolong apa?" Azlina sengaja merapat diri kepada Zack. Kata-katanya lembut dan manja.

  Mata Zack bertemu dengan Azlina. Penglihatannya seakan melihat bekas teman wanita. Terus Zack menjadi tidak keruan. Tangannya terus mencapai seluar tanpa melihat saiz dan bentuk. Lalu ditunjukkan kepada Azlina.

  "Saa.. yaaa.. nak cu.. baa.. seluar nii." Kata Zack dengan tergagap. Wajahnya bersembunyi di sebalik helaian seluar.

  Azlina tergamam seketika. Dia merasa terkejut apabila mendengar suara Zack. Suara Zack yang garau dan tergagap bila berkata telah membuatkan hati Azlina merasa lucu.

  "Okay." Balas Azlina dengan wajah yang terukir senyuman.

  =====================

  Dibahagian belakang kedai tersedia empat ruang untuk mencuba pakaian. Setiap ruang boleh ditutup dengan pintu. Dihadapan pintu tertera papan tanda bilik percubaan. Namun satu ruang bertanda dengan logo wanita, di mana ruang tersebut telah dikhaskan untuk kaum hawa.

  Azlina berdiri disalah satu ruang percubaan. Menunggu Zack selesai mencuba seluar yang diambil tadi. Azlina ketawa halus apabila memikirkan kembali ketika Zack bercakap. Tergagap dan malu-malu apabila bercakap dengannya. Membuatkan Azlina menganggap Zack seperti budak kecil.

  Pintu terbuka perlahan. Terus Azlina bersiap sedia menerima arahan dari Zack. Sama ada mahu membeli atau mencuba yang lain. Beberapa saat berlalu, namun Zack masih belum keluar. Wajah Azlina berkerut. Perasaan kurang senang dan risau mula menyerang dirinya.

  Tukk! Tukk!

  "Encik! Encik okay ke?" Tanya Azlina bagi mengenal pasti keadaan Zack didalam. Tangannya mengetuk pintu beberapa kali.

  Tukk! Tukk!

  "Encik.." Panggil Azlina lagi sambil mengetuk pintu. Ruang pintu yang terbuka tidak dilihat tengok. Takut terlihat benda tidak sepatutnya, dan demi menjaga keperibadian Zack. Hanya panggilan dan ketukan pintu bagi memanggil Zack didalam untuk keluar.

  "Errmm.." Suara Zack perlahan di sebalik pintu. Kata-kata yang dilafazkan tidak dapat didengari.

  "Apa Encik?" Soal Azlina. Telinga rapat ke pintu, cuba mendengar perkataan yang diluahkan oleh Zack.

  "A.. da.. Masalah.. Ssii.. kit.." Kata Zack tergagap.

  "Masalah apa Encik?" Tanya Azlina berkerut. Bukan kata sahaja yang tidak dapat didengari. Malah percakapan Zack yang tergagap telah membuat Azlina menjadi kurang sabar. Kalau ikut hati, hendak saja terjah masuk.

  "Saa.. yaa.. tak.. bolehhh.. tanggg.. gall.. seee.. luar.." Kata Zack perlahan dan hampir tidak didengari. Ruang bukaan pintu juga makin besar. Namun tiada tanda Zack akan keluar.

  "Apa Encik? Encik nak saya tolong ke?" Azlina menawarkan bantuan. Ini bukan kali pertama untuk Azlina. Ramai sahaja pelanggan meminta bantuan darinya. Dari segi pemakaian hingga memberi pandangan. Kerana itu, Azlina sudah tidak kekok dan janggal. Tidak kira pelanggan itu lelaki atau perempuan. Pasti Azlina akan membantu dengan ikhlas.

  Masa terus berlalu. Azlina masih menanti jawapan dari Zack. Namun tiada jawapan, malah tiada bunyi dari dalam ruang percubaan. Hati Azlina mula resah dan risau. Takut sesuatu berlaku kepada Zack. Azlina sudah tidak dapat menahan diri. Perasaan ingin tahu membuak didalam dirinya.

  "Maaf Encik, saya masuk." Selesai bicara, Azlina terus menolak pintu dihadapan.

  "Naann.. tiii.." Suara Zack muncul dengan kuat. Cuba menahan pintu dari dibuka. Namun Zack sudah terlambat, tangannya tidak dapat menahan pintu yang ditolak oleh Azlina.

  Pintu terbuka luas. Azlina berdiri kaku dihadapan pintu. Wajah terkejut tidak dapat disembunyikan. Apa yang berada didepan mata, telah mengejutkan Azlina. Mahu tidak, Zack cuba memaksa diri untuk memakai seluar yang saiz lebih kecil darinya. Perasaan marah dan geram mula menguasai diri Azlina. Tidak kira pelanggan atau bukan, seluar itu jelas lebih kecil dan tidak muat dengan Zack. Namun dipaksa juga untuk pakai.

  "Awak! Seluar tu kan kecil! Kenapa paksa lagi!" Nada Azlina sedikit tinggi. Perasaan marah tidak dapat ditahan lagi.

  "Takkk.. sayaaa.. taaa.. hu.. kecil.. tapii.. sasa.. yaa.. takk.. boo.. leeehh.. bubu.. kakk.." Jawab Zack dengan tergagap. Tangan cuba menanggalkan seluar. Tapi kerana ketat, seluar itu agak sukar untuk ditanggalkan oleh Zack.

  "Dah tahu kecil. Pergi pakai lagi kenapa?" Soal Azlina sambil mencekak pinggang.

  "Toto.. longg.." Zack mohon pertolongan. Wajahnya seakan hendak menangis. Lagi-lagi bila dimarahi oleh Azlina.

  Azlina mengeluh panjang. Langkahnya masuk ke ruang percubaan. Azlina berdiri hadapan Zack sambil mencekak pinggang. Matanya bulat besar merenung tepat wajah Zack yang tunduk ke bawah. Azlina menenangkan hati.

  "Dah! mari sini, saya tolong." Panggil Azlina kepada Zack seakan memanggil anak untuk makan.

  Zack rapat kepada Azlina. Wajahnya tunduk kerana takut. Namun mata mencuri lihat susuk tubuh Azlina yang mula melutut dihadapan. Jantung dan nafsu mula menyerang diri. Mungkin Zack sudah tidak mampu lagi untuk meneruskan lakonannya.

  Kerana Zack sedar, seluar yang diambil tadi adalah kecil dan sempit. Namun Zack tetap memakainya. Kerana Zack mahu Azlina membuka seluar untuk dirinya. Apabila Zack melihat Azlina, Zack mesti teringat akan bekas teman wanitanya. Jari lembut membuka butang seluar dan usapan mesra di batang. Cukup untuk membuat Zack rasa puas jika kenangan itu bermain di fikirannya.

  Sikit demi sikit seluar Zack dilondehkan. Azlina tidak merasa kekok, walaupun ini pertama kali dia menanggalkan seluar untuk orang dewasa. Tangannya terhenti, satu bonggolan keras menarik perhatian Azlina. Matanya melihat ke arah Zack, ketika ini wajah Azlina menjadi sangat merah akibat malu. Azlina juga tidak menyangka yang Zack akan bernafsu melihatnya. Namun apa boleh dikatakan, lelaki pasti tidak dapat lari dari sifat buaya mereka.

  "Ini apa?" Soal Azlina seolah tidak tahu. Jarinya tunjuk ke arah bonggolan di seluar. Azlina mahu lihat reaksi Zack. Adakah masih gagap atau masih malu dengannya.

  "Takk... taa.. hu..." Balas Zack dengan memalingkan kepala. Masih cuba untuk berlakon.

  "Ya kee tak tahu.." Kata Azlina dengan senyuman menyeringai. Dia ingin lihat berapa lama Zack cuba menyembunyikan nafsunya.

  "Eerrkk..." Zack terkejut apabila telapak tangan Azlina mengusap bonjolan batangnya.

  "Betul tak tahu." Soal Azlina. Tangan Azlina mengusap lembut dibahagian bonjolan seluar. Tangannya dapat rasa kekerasan batang didalam. Senyuman menyeringai terukir di wajahnya.

  "Eerrmm... Errmm.." Zack tidak mampu untuk menjawab. Usapan Azlina telah membuatkan Zack hilang akal. Nafasnya laju sambil tangan menggenggam erat. Kepala mendongak keatas dengan mata tertutup. Jiwa lelaki tidak dapat ditahan lagi.

  "Kalau awak usap macam tu, nanti saya terpancut." Kata Zack dengan lancar. Akhirnya Zack tewas kepada Azlina. Zack sudah tidak berdaya untuk meneruskan lakonan.

  "Aik? Tak gagap pun. Hehehe.." Azlina ketawa halus. Geli hati melihat reaksi Zack.

  Azlina menanggalkan seluar Zack. Batang yang masih tertutup jelas kelihatan sedang mengeras. Azlina mengusap batang yang tersembunyi di seluar dalam. Lalu melihat ke wajah Zack dengan senyum menyeringai. Wajah Azlina juga tersangat merah kerana malu.

  "Eerrrkkk..." Erang Zack kesedapan. Tangannya melekat ke dinding. Kaki menggigil perlahan.

  "Pandai awak kan. Yang ini apa pulak?" Tanya Azlina tanpa segan silu. Tangannya memegang bentuk batang di seluar dalam.

  Zack diam dan mengelak dari melihat Azlina. Perasaan malu dan segan kuat menyerang. Namun nafsu perlahan menguasai diri.

  "Tak nak jawab. Tak apa!" Azlina terus menarik seluar dalam Zack.

  Zack terkejut besar. Terus Zack melihat Azlina. Lagi terkejut apabila Azlina sedang senyum menyeringai sambil memegang batangnya yang keras dan tegang. Air liur ditelan. Namun tiada kata keluar dari Zack. Tidak berkata tidak atau jangan.

  "Hehehe... Macam mana kalau sayaaa..." Tanpa segan silu Azlina terus menjilat kepala batang Zack.

  "Errrkkk!!!" Zack mendengus.

  Azlina ketawa halus. Tangannya terus mengocok batang Zack dari atas ke bawah. Kini nafsu berahi Azlina telah menguasai dirinya. Mulutnya juga lapar untuk memasukkan batang Zack. Namun Azlina perlu bersabar, tidak mungkin dia perlu memberi secara percuma.

  "Best tak tangan saya? Atau nak mulut saya?" Uji Azlina sambil meletak jari di bibir. Sengaja menggoda Zack dengan wajah comel.

  Jantung Zack rasa hendak keluar. Nafasnya turun dan naik. Zack sudah tidak dapat kawal diri. Terus kedua tangan memegang kepala Azlina. Perasaan malu dan segan hilang berganti nafsu. Matanya jelas memberi jelingan lelaki gila seks.

  "Saya nak mulut awak." Habis bicara, Zack terus menekan kepala Azlina ke batangnya. Tanpa halangan batang Zack menceroboh masuk ke mulut Azlina. Zack mula hilang kesedaran diri dalam nafsu.

  "Eeerrmm!! Eeermmm!!!" Dengus Azlina menahan tujahan dari Zack. Tangannya jatuh longlai ke tanah. Matanya tertutup rapat.

  Batang Zack terus masuk dan keluar dari mulut Azlina. Zack tidak memberi peluang kepada Azlina untuk berehat. Zack terus menekan batang masuk hingga ke kerongkong Azlina. Berani Azlina mencabar nafsu lelakinya, kini terima akibat.

  "Errmm!! Uuurrkkk!! Urrkk!!!" Azlina terbatuk akibat tercekik. Namun Azlina tidak diberi peluang untuk bernafas. Batang Zack tidak henti ditujah masuk. Malah makin laju dan kuat.

  "Ambikk!! Kauuu!!! Berani kau cari lelaki lain!!! Perempuan sundal!!! Apa lelaki tu dah buat dekat kau?" Zack mula menunjukkan diri. Perasaan marah dan sedih terlepas dari ruang hatinya. Setelah ditinggalkan dengan alasan lelaki itu lebih baik dirinya. Membuatkan Zack tidak dapat menerima hakikat. Kini dalam matanya, Azlina adalah bekas teman wanitanya. Perasaan geram dan sedih terus dilepaskan kepada Azlina.

  Mendengar kata itu, Azlina menjadi lemah. Kini Azlina tahu apa yang berlaku kepada Zack. Azlina membiarkan Zack melepaskan geram. Tujahan didalam mulutnya makin laju malah dalam hingga ke kerongkong. Azlina bertukar menjadi diam seperti patung. Memberi ruang kepada batang Zack masuk dengan bebas dalam mulutnya.

  "Aaahhhhh!!!!" Zack menjerit kuat. Kedua tangan menolak kepala Azlina dengan kuat.

  Sspuurtt! Ssppurrtt!!

  Zack memancutkan air mani ke wajah Azlina. Dengan beberapa das, wajah Azlina dipenuhi dengan air mani. Sudah berapa lama dia tidak menempiaskan nafsunya. Kali terakhir adalah bersama teman wanitanya, tapi itu sudah empat bulan berlalu.

  Azlina terduduk di atas lantai dan terbatuk beberapa kali. Nafas ditarik panjang, terasa sakit dibahagian tekak. Tangan menyentuh wajahnya yang terkena air mani. Kemudian Azlina melihat sambil tersenyum puas. Azlina melihat Zack yang masih berdiri dan tersandar didinding. Beberapa saat berlalu, mata Azlina dan Zack bertemu.

  "Awak kena bayar ganti rugi seluar dan ganti rugi pancut dekat muka saya tau." Kata Azlina dengan senyuman manis. Tangan yang terdapat air mani ditunjuk kepada Zack.

  =====================

  Zack berdiri dihadapan kaunter. Menunggu Azlina mengira jumlah untuk dibayar. Wajah Zack sedikit risau dan resah. Apabila Azlina mengatakan ganti rugi. Dahi Zack berkerut, takut duit yang dibawa tidak mencukupi.

  "Semua 30 ringgit." Kata Azlina dengan senyuman. Seluar yang sudah dimasukkan ke dalam bag plastik dihulur kepada Zack. Dalam hatinya sudah merasa lucu apabila melihat wajah Zack yang berkerut. Hendak saja Azlina ketawa.

  Wajah Zack berubah menjadi ceria. Gembira apabila mendengar harga dari Azlina. Dengan laju dia mengeluarkan 100 ringgit dari dompet. Lalu duit dan bag plastik bertukar tangan. Namun tangan Zack terhenti dari menarik bag plastik. Kelihatan Azlina sedang menahan bag plastik itu dari diambil.

  "Eerrmmm..." Azlina meneliti wang itu depan dan belakang. Kemudian dia melihat Zack dengan senyum menyeringai. Bag plastik terus disentap dari tangan Zack.

  Zack menjadi terkejut. Hampir tubuh tersenbam ke meja kaunter.

  "Baki duit ni, ganti rugi untuk saya ke? Dan seluar ni, awak hadiahkan ke?" Kata Azlina dengan nada memaksa. Matanya menjeling tajam dengan senyum menyeringai. Tadi Zack telah memaksanya untuk mengulum, kini giliran Azlina pula memaksa Zack. Dalam hati Azlina mula ketawa besar kerana geli hati.

  Zack terpaku seketika. Cuba menangkap apa yang dikatakan oleh Azlina. Akhirnya Zack sedar, dia sudah bermain dalam perangkap Azlina.

  "Ambik kau!! Perempuan sundal!!!" Azlina mimik kata Zack. Cuba mengingatkan apa yang sudah berlaku. Kalau tidak dapat tangkap juga, mungkin dia perlu membuat aksi mengulum depan Zack.

  "Haaaa... Itu duit ganti rugi." Kata Zack terburu-buru. Takut rahsianya terbocor.

  "Ni??" Soal Azlina sambil menunjuk bag plastik kepada Zack.

  "Untuk awak." Balas Zack perlahan. Air peluh mula membasahi dahi.

  "Betul jugak tu. Bukan muat pun kalau awak nak pakai. Nah, resit." Azlina menghulurkan resit. Dalam hati sudah bersorak gembira kerana menang.

  Zack mengambil resit dengan laju. Tubuhnya berpaling dan melangkah laju pergi. Hajat membeli seluar telah menjadi tragedi. Zack ingin beredar dari kedai baju ini secepat yang boleh. Perasaan malu tidak dapat lagi disembunyikan.

  "Abang gagap! Jangan lupa datang lagi tau!" Jerit Azlina kuat.

  Zack menoleh ke belakang. Matanya terbeliak besar, kerana Azlina sedang membuat aksi mengulum dengan dua jari. Wajahnya menjadi merah menyala kerana malu. Malah bila dilihat kembali, Azlina masih membawa masuk dan keluar dua jari dari mulut. Zack terus berpaling, dia tidak mahu terjebak lagi. Terus Zack keluar dari kedai baju tanpa menoleh ke arah Azlina.

  Azlina berhenti dari memasukkan jari ke dalam mulut. Matanya mencari kelibat Zack, mana tahu akan patah balik untuk kali kedua. Setelah pasti Zack tiada, Azlina terus ketawa besar. Jari yang basah dengan air liurnya dilap pada kain buruk. Rasa senang dan puas apabila masanya terisi.

  Selepas seketika, rakan yang keluar rehat telah kembali masuk ke kedai. Kini tiba giliran Azlina untuk berehat. Duit dari Zack dilihat sambil tersenyum panjang.

  "Terima kasih abang gagap." Ucap Azlina pada diri sendiri.

  =====================

  Waktu sudah sampai kemuncak. Matahari bersinar terang di tengah langit yang membiru. Kalau ikut masa, sekarang adalah waktu rehat kepada pekerja di kedai baju. Namun terpaksa ditangguhkan kerana pelanggan berpusu masuk. Hari ahad adalah hari paling sibuk untuk pekerja disini.

  Azlina berulang alik dari ruang percubaan dan ruang baju. Senyuman manis sentiasa terukir bagi melayan pelanggan. Ada yang berkata dengan nada marah dan ada berkata dengan sopan. Tapi Azlina perlu telan dan tidak ambil hati. Ini lumrah apabila bekerja sebagai pelayan pelanggan.

  "Azlina! Ini ada customer cari you! Dia kata you sudah tolak diskaun! Cuba tengok kejap!" Jerit Andem kuat, dia adalah pemilik kedai baju ini. Andem masih belum berkahwin walau umur sudah empat puluh tahun. Dia tidak gemar mencari jodoh, kerana duit adalah segalanya. Dengan duit, Andem boleh memperolehi apa sahaja. Itu yang dia percaya. Tapi sayang, Andem masih teruna kerana tubuhnya yang gemuk dan besar. Malah tidak pandai mengurus diri.

  "Ya saya!" Balas Azlina laju. Tubuh terus berlari ke kaunter. Perlahan Azlina menjelaskan kepada pelanggan mengenai diskaun yang ditolak. Memang perkara biasa, walau diulang sepuluh kali. Pasti ada bahagian pelanggan tidak faham. Lagi-lagi mengenai diskaun.

  "Errmm!! Budget bagus.." Ngomel Sarah seorang diri. Sarah merupakan pekerja sebelum Azlina. Dari mula Azlina masuk hingga sekarang, hatinya sentiasa tidak puas hati. Sarah lebih tua dari Azlina, dan dia lagi berpengalaman. Tapi Andem lebih memberi tumpuan pada Azlina. Hatinya sakit dan pedih.

  "Akak, baju ni macam mana kira?" Tanya seorang pelanggan kepada Sarah.

  Dengan wajah yang masam, Sarah mengambil baju dari tangan pelanggan tersebut. Kalkulator diambil dan ditekan. Mengira jumlah perlu dibayar setelah tolak diskaun. Matanya mencuri lihat ke arah Azlina. Terus Sarah merasa geram apabila melihat Azlina masih di kaunter pembayaran. Saja buat lambat, dengus Sarah dalam marah.

  =====================

  Azlina mengelap peluh di dahi dengan lengan baju. Tubuhnya rasa penat dan letih. Kemudian Azlina meregangkan tubuh ke kiri dan kanan. Wajahnya gembira apabila melihat ruang kedai telah sunyi dari pelanggan.

  "Okay! Boleh rehat dulu. Jangan lupa ikut jadual." Kata Andem sambil melangkah keluar dari kedai.

  Wajah Azlina bertukar ceria. Hari ini adalah giliran Azlina untuk rehat bersama pekerja yang lain. Azlina terus bergegas menuju ke belakang stor untuk mengambil bag tangan.

  Tap!

  Bahu Azlina disentuh. Dapat rasa genggaman di bahunya sangat kuat sehingga rasa sakit. Azlina menoleh ke belakang, Sarah berdiri dengan wajah yang bengis. Azlina menjadi takut dan kecut.

  "Aku rehat dulu." Kata Sarah pendek. Genggaman pada bahu Azlina ditekan kuat.

  "Adui!!" Azlina terpaksa menapis tangan Sarah kerana sakit. Tubuhnya terus ditolak ke tepi sehingga terkena pada dinding. Matanya tajam melihat Sarah yang masuk ke stor. Dalam hatinya sudah menyumpah Sarah tanpa henti.

  "Wei! Kau tak rehat ke?" Tanya Alia, seorang lagi pekerja di kedai baju. Alia sudah bersiap untuk keluar rehat.

  "Tak, aku tukar dengan Sarah." Kata Azlina dengan nada marah. Jika Azlina melepaskan amarah kepada Sarah, mungkin mereka berdua akan bergaduh besar. Tak apa, kali ini Azlina mengaku kalah. Kerana Sarah lebih tua dari dirinya. Azlina ketawa kecil apabila teringat umur Sarah yang hampir 30 tahun. Beza dengan dirinya yang baru 26 tahun. Dah tua pun tak ada orang nak. Geli hati Azlina.

  =====================

  Azlina mengomel panjang sambil tangan melipat baju. Perasaan tidak puas hati kepada Sarah masih belum padam. Ini membuatkan Azlina menjadi malas dan tiada mood untuk bekerja.

  "Haaa... Lantak la, sepatutnya aku rehat. Bukan kena kerja. Biarlah diorang lipat nanti." Bising Azlina sambil mencampak pakaian ke tepi. Kakinya melangkah ke kaunter. Telefon bimbit dibawa keluar. Terus laman Facebook ditekan. Cuba tenangkan hati yang sakit.

  Selepas seketika, ruang kedai telah dimasuki oleh seorang pelanggan lelaki. Matanya melihat segenap ruang kedai. Lalu kakinya melangkah ke ruangan baju. Sejak isterinya sibuk bermain judi dengan rakan, Azman terpaksa mengurus diri sendiri. Dari hal rumah hingga hal peribadi. Soal anak tidak boleh disebut dihadapan isterinya. Alasan ingin kekal ramping dan kurus sering menyerang telinga Azman.

  "Boleh saya bantu?" Tanya Azlina yang sudah berdiri di sebelah Azman.

  "Saya nak baju ni, tapi saiz 2xl tak ada ke?" Beritahu Azman, tangan menyelak setiap bahagian baju yang terlipat. Tapi masih tidak menjumpai saiz yang Azman mahukan.

  Azlina mengambil alih. Matanya meneliti tubuh Azman yang tinggi dan kurus. Memakai tshirt berkolar yang warnanya sudah pudar. Tapi baju kemas dengan masuk ke dalam seluar. Wajahnya sudah berkedut, mungkin faktor umur. Kalau dilihat dengan teliti, mungkin umur sudah mencecah 50 tahun. Kira pangkat pak cik kepada Azlina.

  "Saiz yang pakcik nak tak ada dekat sini. Pakcik nak juga ke? Kalau nak, saya pergi ambil dalam stor." Kata Azlina dengan lembut dan sopan.

  Azman tersengih panjang. Panggilan pakcik membuatkan Azman menjadi geli hati. Azman melihat Azlina, fikirannya mula melayan. Gadis cantik dengan bertudung, dari riak wajah jelas lebih muda darinya. Mungkin benar dan sesuai panggilan pakcik untuk dirinya. Jika Azman memiliki anak, pasti umurnya sama dengan Azlina. Azman menggeleng kepala. Cuba buang tanggapan tadi jauh ke lubuk hati. Tahu hasratnya untuk memiliki anak takkan terjadi.

  "Okay, saya tunggu." Balas Azman dengan senyuman.

  Sementara menunggu Azlina, Azman berjalan melihat sekeliling kedai. Namun kakinya terhenti dihadapan salah satu model patung. Patung itu memakai baju kurung berwarna kuning. Matanya berair bila terkenang waktu lama. Waktu sebelum isterinya terlibat dalam perjudian. Saat itu, hidupnya sangat gembira dan nafsu berahinya dilayan mesra. Tangannya perlahan menyentuh bahagian dada patung. Terkenang betapa lembut buah dada isteri di sebalik baju kurung.

  "Err.. Pakcik." Tegur Azlina di sebelah Azman. Azlina melihat dengan senyum menyeringai. Dengan patung pun bernafsu, tawa Azlina dalam hati.

  "Errmm.. Tengok baju ni cantik sangat." Azman membuat alasan. Tangan di dada patung terus ditarik kembali.

  Azlina melangkah ke arah model patung. Tangannya menyentuh baju kurung tersebut. Kain baju kurung dirasa dan dinilai. Kemudian Azlina melihat ke arah Azman dengan senyum menyeringai.

  "Aah, cantik baju ni. Nak saya pakai ke?" Soal Azlina dengan penuh muslihat.

  "Aik? Kenapa nak saya pakai pulak. Hahaha." Gelak Azman, sebahagian ayat Azlina disalahtafsirkan.

  "Aih? Pakcik tak dengar ke? Tadi saya cakap, nak saya pakai baju kurung ni ke?" Azlina berkata kuat dan rapat ke telinga Azman.

  "Hah?" Azman berkerut dahi. Wajahnya diusap walau tidak gatal. Tidak percaya dan pelik. Bukan Azman tidak dengar atau pekak, tapi fikirannya sibuk mencari alasan.

  Azlina menarik hujung baju kurung. Tangan terus memegang dada patung dan seterusnya memegang buah dadanya. Kemudian Azlina melihat Azman dengan senyum menyeringai

  "Pakcik... Mana best pegang yang keras. Kalau pakcik nak pegang yang lembut, saya boleh bagi." Kata Azlina lembut dan manja.

  Wajahnya terpaku melihat Azlina. Air liur ditelan. Tubuhnya keras tidak bergerak. Azman faham apa yang disampaikan oleh Azlina. Tapi Azman tidak tahu bagaimana untuk membalas.

  "Tapi... Pakcik kena la bagi saya sesuatu..." Azlina menambah manis dalam tawaran. Tangannya meramas buah dada dihadapan Azman.

  Jiwa lelaki Azman dicabar. Keinginannya terus membara. Azman ingin pegang dan sentuh buah dada Azlina disebalik baju kurung.

  "Boleh.. Pakcik boleh bagi apa jerr.." Serang Azman tidak sabar.

  "Tapi, saya nak baju kurung ni jer." Goda Azlina dengan senyuman yang manis. Namun dalam hatinya bersorak kegembiraan.

  =====================

  Baju kurung disarung ke tubuh. Azlina mengemas kedutan baju dan tudung sebelum ditunjukkan pada Azman. Tangannya menarik tubuh Azman yang berada diluar ruang percubaan.

  "Macam mana? Cantik?" Soal Azlina. Tubuhnya berpusing perlahan, supaya Azman dapat melihat hasilnya dengan jelas.

  Azman terpaku. Air liur ditelan beberapa kali. Azlina bukan sahaja cantik, tapi menggoda. Alur tubuh sesuai dengan baju kurung dan tudung warna hitam. Tapi, Azman lebih tertarik pada buah dada Azlina. Tidak terlalu besar dan kecil, hanya sederhana. Namun itu yang diinginkan oleh Azman.

  "Errrr..." Azman tidak dapat luahkan isi hatinya, kerana mulut terasa keras dan berat. Walaupun begitu, tangannya masih tergapai-gapai hendak memegang buah dada Azlina.

  Azlina menyambut kedua tangan Azman. Lalu menarik tangan Azman ke buah dadanya. Azlina mengajar jari Azman meramas, perlahan dan lembut.

  "Macam mana? Lembut tak??" Soal Azlina manja. Tangannya masih memberi panduan kepada Azman.

  Mata Azman terpaku ke buah dada Azlina. Lembut dan pejal memang sedap dipegang. Kain baju kurung telah menjadi penambah rasa di tangannya. Jari Azman menekan bahagian puting Azlina beberapa kali. Wajahnya jelas gembira dan bernafsu, senyuman gatal sentiasa terukir dibibirnya.

  Azlina berdiri diam. Tangannya telah melepaskan kedua tangan Azman. Dari mula hingga sekarang, Azlina telah memberikan bimbingan dan cara. Kini tinggal Azman melakukan caranya. Azlina pula tersenyum riang, tidak sabar untuk melihat Azman melakukan sesuatu.

  Azman tersengih panjang. Badan kurus Azlina terus dipeluk erat. Dan mukanya menekap ke celah buah dada Azlina. Di tonyoh, dihidu, dan ditekan kuat. Harum dan wangi menyusuk hidung Azman.

  "Aaahh..." Dengus Azman gembira. Kemudian mukanya kembali di tonyoh ke celah buah dada. Dihirup bau wangi sehingga puas.

  Kedua tangan Azlina memegang kepala Azman. Lalu ditarik jauh dari buah dadanya dengan perlahan. Azlina memandang wajah Azman yang dari tadi tersengih. Selepas itu, Azlina melutut seiring dengan usapan tangan ke tubuh Azman dari dada hingga pinggang. Matanya terpaku pada wajah Azman.

  Jari lembut Azlina membuka butang dan zip seluar. Tangannya menarik seluar Azman ke paras paha. Batang ditarik keluar dari seluar dalam. Terus Azlina mengocok batang Azman dengan laju.

  "Nak rasa buah dada saya tak?" Tanya Azlina manja sambil tangan mengocok batang. Bibirnya diketap dan mata membulat. Comel dan cantik.

  "Nak. Nak." Jawab Azman laju. Jiwanya sudah tidak sabar.

  Azlina meletakkan batang ke celah buah dadanya yang masih berpakaian baju kurung. Tangannya menekan buah dada supaya mengepit batang. Terus tubuhnya bergerak naik dan turun dengan perlahan. Pandangan Azlina terkunci pada Azman.

  "Aaahhh...." Azman menarik nafas lega. Kepala mendongak ke langit. Menikmati saat gembira dalam hati.

  Azlina tersenyum riang. Pergerakannya dilajukan. Menggesel batang naik dan turun. Kemudian, Azlina menjelirkan lidah. Apabila tubuhnya turun dan kepala batang menjelma, lidah terus menjilat. Dilakukan beberapa kali, timbul dan jilat.

  "Uuurrrkkk..." Azman mengerang dalam sedap. Kakinya menggeletar menahan diri.

  "Nak rasa lagi best tak?" Kata Azlina dengan senyum menyeringai.

  Mulut Azman terkunci ketat. Hanya kepala sahaja mengangguk setuju.

  Hujung baju kurung diangkat hingga paras dada. Mendedahkan bentuk buah dada Azlina yang masih bertutup dengan baju dalam. Baju kurung digulung dan sebahagian dimasukkan ke dalam kolar baju. Supaya tersangkut dan tidak jatuh.

  Azlina membawa batang masuk ke dalam baju dalam. Dibetulkan kedudukan batang dicelah buah dadanya. Dengan bantuan tali baju dalam, batang terkunci rapat. Azlina mengepitkan kedua buah dadanya ke batang Azman. DIhembus nafas panas pada kepala Azman. Gembira hati Azlina melihat Azman kegelian. Terus tubuhnya kembali turun dan naik. Perlahan dan lembut. Lidahnya terjelir keluar, bersedia untuk menjilat apabila kepala batang timbul dari celah dadanya.

  "Uhhhh... Uuhhh..." Erang Azman. Kakinya menggigil sedap. Tidak menyangka yang dia akan mendapat layanan seperti ini di kedai baju. Bahagia dan seronok. Kenangan isteri makin pudar dalam ingatan dan hati. Biarlah dia dengan judinya, cukup bulan pasti akan datang menrengek meminta duit. Waktu itu sahaja, Azman dapat melempiaskan nafsunya. Tapi sekarang dia tidak perlu risau, Azman telah menjumpai wanita baru. Boleh juga jadi sugar baby kepada Azman. Gelak hati Azman bila memikirkannya. Matanya melihat kearah Azlina yang begitu gigih menyorong batangnya.

  Azlina menunduk dekat dada. Cuba untuk memasukkan batang ke dalam. Namun hanya bahagian kepala batang sahaja yang tercapai. Peluang itu tidak dibuang, Azlina terus menyedut sehingga pipi menjadi cengkung. Tubuhnya sudah tidak bergerak, hanya tangan menonyoh batang dari atas dan bawah. Azlina rasa tidak puas, mulutnya ingin menelan semua. Lagi batang Azman yang panjang dan besar. Mesti sedap bila tekaknya ditujah ganas.

  "Urrrkk... Errrr.." Dengus Azman sedap. Fikiran hanyut dalam nafsu sendiri.

  Pandangan Azlina kepada Azman menjadi kecewa. Dia menanti Azman melakukan sesuatu. Tapi hanya dia sahaja yang bertindak. Terus Azlina menjadi masam. Dia ingin ini berakhir dengan cepat. Tubuhnya kembali bergerak turun dan naik. Menyorong batang Azman dengan pantas. Mulutnya menyambut batang setiap kali timbul di celah buah dada.

  "Aaahhhh...." Azman mengerang dengan kuat. Tubuhnya menggerakkan pinggang untuk mendorong. Kini dia beraksi tanpa bantuan dari Azlina. Laju dan semakin laju batangnya mengelunsur di celah buah dada.

  Crruuuttt!! Crrruuuuttt!!!

  Air mani terpancut laju ke muka Azlina. Namun hanya sedikit dan pendek. Diwajahnya hanya terdapat beberapa titisan sahaja. Manakala baki ada pada baju kurung atas dadanya. Azlina lap air mani dan lalu melihat. Sungguh mengecewakan, lebih kecewa apabila melihat Azman sudah terduduk kepenatan. Tidak mungkin untuk kali kedua. Dia bangkit dan mengemas diri.

  =====================

  Baju kurung dilipat dan dimasukkan ke dalam bag plastik. Wajahnya muram dan kecewa. Sesekali dia ingin juga merasa nikmat. Tapi ini tidak, asyik puaskan nafsu mereka sahaja. Penat tanam umpan tapi tidak mengena. Berapa lama lagi pantatnya perlu menunggu dan terseksa.

  "Terima kasih.." Kata Azman dengan tersengih.

  Azlina diam. Dia tidak mahu menjawab.

  "Berapa semua?" Soal Azman.

  "Baju kurung ni RM 50." Jawab Azlina selamba. Bag plastik berisi baju kurung diletakkan dihadapan Azman.

  Azman terpinga-pinga. Kepala digaru walau tidak gatal. Dia memandang Azlina, pelik melihat wajah Azlina yang masam mencuka.

  "Yang tadi tu.." Soal Azman perlahan dan lembut. Kepalanya cuba rapat untuk berbisik.

  "Owh... Yang itu. Ikut ikhlas la. Sebab sakit hati." Azlina tidak dapat mengawal diri. Hasrat yang dipendam dalam hati ingin diluahkan.

  Azman menjadi lagi pening. Tidak mengerti apa yang dikatakan oleh Azlina. Tangannya mengeluarkan beg dompet. Beberapa helai duit RM 100 diambil. Terus tangan Azlina ditarik, duit diletakkan ke dalam genggaman Azlina. Dia jujur ikhlas kerana sudah berhasrat untuk datang kembali.

  Mata Azlina terbeliak besar. Dia tidak pernah memenggang duit sebanyak itu. Jika dikira secara kasar, dalam RM 1000 tidak lari. Azlina memperbetulkan tudung, kemudian dia kembali ke wajah asal. Dia cuba menyembunyikan perasaan gembira. Duit itu terus dimasukkan ke dalam poket seluar. Ikut hati, hendak saja dia melompat.

  "Kalau saya datang lagi boleh?" Tanya Azman tersipu malu.

  "Boleh. Datang la." Kata Azlina dengan senyuman.

  Azman tunduk dengan gembira. Tiba-tiba kolar baju Azman ditarik. Terus wajahnya rapat ke Azlina.

  "Lepas ni, jangan syok sorang diri jer. Ingat la sikit. Awak tu bukan main dengan patung." Selesai berkata, satu hembusan panas dilepaskan ke telinga Azman.

  Tubuh Azman menggeletar akibat geli. Dia melihat Azlina dan terus mengucup bibirnya. Kemudian dengan laju dia meninggalkan Azlina seorang diri.

  Azlina terpaku. Bibirnya disentuh lembut. Terus pipinya menjadi merah kerana malu.